Formules met schermvoorbeelden

Formules met schermvoorbeelden.

Op deze pagina plaats ik formules met schermvoorbeelden die voor een enkele gebruiker makkelijk zijn.

 

Oppervlakte en inhoud uitrekenen:

In onderstaand voorbeeld kunt U lengte breedte en hoogte invullen, dan worden de kubieke meters voor U uitgerekend. Vult U alleen de lengte en de breedte in dan krijgt U de vierkante meters. Onder het voorbeeld ziet U de gebruikte formules. Let op de Kolomletters en de regelnummers in de formules. het verschil in de 2 afbeeldingen zit in het feit dat op het bovenste plaatje 2 regels zijn tussengevoegd

 

 

Datum formule: Soms wil je ergens een datum invullen en elders het maandnummer of het jaartal terug laten komen: Op regel 4 kolom C staat een datum met de uitkomst in kolom F en H. De gebruikte formules vindt U in de regel eronder.

 

datum maand en jaar

 

Rekenen met jaren:

In kolom G en H staan de formules, ze zijn onderaan in de oranje balkjes af te lezen. C en E zijn steeds de cellen waarmee een leeftijd moet worden uitgerekend en G staan de jaren H wordt ingevuld met het woord jaar als er in G iets staat.

  • In regel 7 en 8  willen we weten  hoe oud de ouders zouden zijn als ze nog zouden leven. in kolom I regel 7 en 8 zetten we dan de huidige datum (vandaag) voor vandaag zou je een formule kunnen gebruiken: =NU() maar omdat in kolom niet steeds de huidige datum staat wordt de datum handmatig ingevoerd.
  • In regel 9 staat mij geboortedatum volgens de datum van vandaag ben ik 66.
  • In regel 10 en 11 wordt de leeftijd uitgerekend hoe oud vader en moeder zijn geworden In kolom E staat de geboorte datum en in de rekenkolom (I) de sterfdatum.
  • In regel 12 en 13 willen we de leeftijd van vader en moeder weten ten tijden van de geboorte vd zoon: in E komt de geboorte datum van de ouders en in kolom I de geboorte datum van de zoon

 

tijdlijn

 

wordt vervolgt

 

Niet gevonden wat U zocht:

x