kas bankboek

Kas- en Bankboek.

Online Uw kas en bank beheren en er ieder maand fee voor betalen. Wat doet U als dat niet bevalt, hoe haalt U het er weg en zijn daar dan ook kosten aan verbonden. en dit wil je toch al helemaal niet. Hier heeft U een slim alternatief een kas- en bankboek in 1 Excel werkmap compleet met maandelijkse btw administratie. Door gebruik te maken van de categorieën maakt U zelf Uw inkoop- en verkoopboek aan en draait U de hand niet om voor de btw aangifte en dit allemaal voor een éénmalige minimale investering van 14,50 euro.

Uw kas- en bankboek compleet met de btw administratie alles overzichtelijk bijeen gebracht in 1 Ms Excel werkmap. U kunt boekingen verrichten onder 100 verschillende categorieën die U zelf/of Uw boekhouder kunt aanmaken. Dit  kas- Bankboek voorziet tevens in een duidelijk jaaroverzicht van alle categorieën (grootboekrekeningnummers) en voor Uw btw administratie is een duidelijk jaaroverzicht aanwezig, waarin U  per maand de te ontvangen en de te betalen btw kunt aflezen.  Het geheel is voorzien van een duidelijke gebruiksaanwijzing. Een eenmalige kleine investering, waarmee  ook iemand met weinig Ms Excel ervaring mee overweg kan. Van dit rekenmodel kunt U voor ieder boekjaar steeds weer opnieuw een complete administratie aan maken.

Op deze pagina vindt U een voorbeeld van de werkmap kas- en bankboek.

De werkmap bestaat uit verschillende tabbladen:

  • Kas- Bankboek,
  • Categorieën
  • btw verplichtingen ( 6% en 21%)
  • Jaaroverzicht.

 

Het Kas- Bankboek.

Onderstaand vindt U het kas- bankboek gesloten: Het btw gedeelte ligt verborgen achter het kruisje. Geheel links kolom D en E regel 1 daar kunt U indien nodig de btw percentages aanpassen. Dit rekenmodel werkt met zgn. categorieën al U inkomsten en uitgave krijgen per soort een categorienummer mee. In kolom I plaatst U een K voor een boeking in het kasboek Het bankboek gedeelte wordt vervolgens gearceerd. Voor een boeking in het bankboek plaats U een B.

Als er btw moet worden berekend plaats U een H of een L in kolom N  vervolgens wordt de btw automatisch berekend. U kunt natuurlijk ook de cellen voor de btw berekening handmatig overschrijven. (bv bij boekingen kassa ontvangsten neemt U aan het eind van de dag de btw over van de kassa uitdraai strook)

Het Kas- & Bankboek heeft 5850  boekingsregels

Hieronder vindt U het rekenmodel met opengevouwen btw gedeelte. Door in kolom I een keuze te maken voor K (kas) of B (bank) worden die niet gebruikte kolommen donker gearceerd.

Tabblad Categorie

U kunt tot 110 verschillende categorieën aanmaken.

U maakt simpel de categorieën aan die U nodig heeft bv voor U inkoopboek: inkopen 0%, inkopen 6%, inkopen 21%, voor U verkoopboek: verkopen 0%, verkopen 6% verkopen 21%.     maar ook voor Huisvestingskosten, Reclamekosten, personeelskosten, privé opname enz enz

 Uw btw verplichtingen:

Op het tabblad btw verplichtingen vindt U per maand de opgave terug, deze wordt automatisch opgehaald uit het kas- Bankboek

 Het Jaaroverzicht.

Hieronder vindt U per categorie de totalen per jaar terug, U vindt er ook de betaalde of terug te ontvangen btw van het lopend jaar terug. Door op het – teken te klikken kunt U het bestand dichtvouwen.

Het jaaroverzicht dichtgevouwen

In de achterste kolommen vindt U de specificaties exclusief btw

Mocht U dit rekenmodel als uitgangspunt voor Uw eigen administratie willen gaan gebruiken. Dan heb ik al het nodige werk voor U verricht:

Al enige jaren is dit mijn meest verkochte rekenmodel: Vaak diende het als basis voor maatwerk:

http://excel-spreadsheet.nl/kas-bankboek1-bankboek2/

http://excel-spreadsheet.nl/kas-bankboek-gesorteerde-administratie-journaal/

http://excel-spreadsheet.nl/kas-bankboek-handel-in-marge-goederen-btw-aangifte/

http://excel-spreadsheet.nl/kosten-en-baten-onroerendgoed/

Ik verkoop U dit rekenmodel in een paswoordvrije voor 14,50 euro. bestelcode KasBank-2013-005 U mag het echter niet op een website te koop of ter download aanbieden.

Informatie via een contactmail

Kijk ook eens naar de mogelijkheid van dit kas- bankboek in combinatie met het rekenmodel kassabeheer

Het kas- bankboek van deze webpagina is als basis gebruikt voor het rekenmodel met gesorteerde administratie. Het kas en bankboek werd gesplitst naar 2 verschillende tabbladen, de verschillende rekeningnummers werden aangepast in een journaal met grootboekrekeningen en onder het kas- en het bankboek werden de totalen van inkomsten en uitgave van de 115 verschillend rekeningnummers per maand uitgerekend ook werd hieruit de btw administratie gehaald. De laatste 2 onderdelen werden gebruikt voor een tabblad btw administratie en een tabblad gesorteerde administratie. U vindt het rekenmodel hier

———————————————————————————————————————————-

Voorbeeld maatwerk Kas- Bankboek

Voor Nederlandse ondernemer in Spanje werd het bovenstaande  kas- bankboek uitgebreid met meerdere bankboeken, ook werd in het rekenmodel de btw aangepast naar de in Spanje geldende regels.

Kas- Bankboek gesloten. De btw met tarieven is op onderstaande afbeelding geopend. Deze kolommen maak je zichtbaar als er veranderingen zijn. In Spanje kent men 3 tarieven. In kolom K geef je de code op van het boek waarin de boeking moet plaatsvinden. In kolom O vermeld je de code van de btw

S kasbankdichtOp onderstaande afbeelding zijn alle boeken open, door op het min teken te klikken kun je ieder boek afzonderlijk sluiten, om te openen klik je op het min teken. Als je in kolom K aangeeft in welk boek je de boeking wilt verricht, wordne alle andere boeken donkerder gearceerd.

S kasbankopenOp het plaatje hieronder is Bankboek3 B3 open, er direct achter wordt uit alle boeken de btw uitgerekend. De bedragen voor tax  IPRF en Re worden handmatig ingevuld.

S kasbankbtw Op het plaatje hieronder is alleen het kasboek geopend

S kasbankkas

Op het plaatje hieronder is alleen het laatste bankboek geopend

S kasbankbank3

Op het tabblad Revisión IVA IPRF Y RE  zijn de door het rekenmodel uitgerekende belastingtarieven o.a de btw per maand terug te vinden.

S btwmaandOP het tabblad Revisión Anual  (jaaroverzicht) hieronder vindt je per categorie de totalen uit ieder boek terug. Er is ruimte voor 110 verschillende categorieën.

S jaaroverzichtlinks In het rechter gedeelte van het tabblad Revisión Anual vindt je de totalen  van alle mutaties per categorie terug inclusief en exclusief BTW

S jaaroverzichtrechts

=======================================================================================================================

 

Voor een Haar Studio waar ook haarwerk wordt verricht waarbij een gedeelte van de kosten via de zorgverzekering binnenkomt, heb ik het Kas- Bankboek aangepast daarvoor heb ik 2 kolommen Zorgverzekeraar tussen gevoegd en een tabblad zorgverzekeraar in het rekenmodel bijgevoegd.

kasbankmaatw1In het kas- bankboek vindt je in de eerste kolom (B) een automatische nummering Boekstuk nummers. Door op het tabblad Zorgverzekeraar het boekstuk nummer behorende bij de betreffende klant in te vullen worden alle bijbehorende gegevens automatisch uit het kas- bankboek opgehaald en ingevuld (de blauwe kolommen) De witte kolommen worden handmatig ingevuld.

kasbankmaatw2Onderaan het tabblad zorgverzekeraar vindt je nog een specificatie per maand.

kasbankmaatw3

Niet gevonden wat U zocht:


 

x