Aflossingsvrije hypotheek verlengen of oversluiten

Aflossingsvrije hypotheek verlengen of oversluiten

Uw aflossingsvrije hypotheek verlengen of oversluiten als de rente vaste periode (binnenkort) voorbij is. Als U momenteel een aflossingsvrije hypotheek heeft, betaalt U relatief lage maandlasten in ten opzichte van andere hypotheekvarianten. De huidige lage hypotheekrente stand zou een overstap naar een lineaire- of annuïteitenhypotheek zomaar aantrekkelijk kunnen maken. Voor de geldcrisis was de aflossingsvrije hypotheek een van de meest populaire. Toen de huizenmarkt tussen 2008 en 2013 instortte kwamen vele in problemen. Had je in 2008  261000,00 euro voor een huis betaald in 2013 was dit huis nog maar 206000,00 euro waard

Uw aflossingsvrije hypotheek Boetevrij oversluiten op het eind van de rentevaste periode?  Of gaat U hem verlengen. Met het rekenmodel op deze webpagina heeft U een stukje gereedschap in handen waarmee U heel veel duidelijkheid wordt verschaft. Voor particulier gebruik is dit rekenmodel zelfs gratis te downloaden.

Trika® rekenmodel hypotheek vergelijking.

Het rekenmodel bestaat uit 3 tabbladen:

  • Aflossingsvrij of annuïteit.
  • verschil na 10 jaar.
  • annuïteiten- of  lineairehypotheek

 

Aflossingsvrije- of Annuïteitenhypotheek.

  • U heeft een aflossingsvrije hypotheek waar binnenkort de rentevaste periode aanbreekt.
  • Als U de gegevens van Uw aflossingsvrije hypotheek in de gele cellen invult krijgt U in het schema alle financiële gegevens te zien.
  • Voor een financiële vergelijking wordt het zelfde hypotheek bedrag met dezelfde rente als annuïteiten hypotheek in het berekeningsschema meegenomen.
  • Onderstaand schema loopt tot 360 maanden. Voor de eerste 10 jaar ziet U een vergelijking tussen beiden hypotheekvormen op het andere tabblad/

vergelijkingsschema annuiteiten hypotheek versus aflossingsvrije hypotheek

Als U de gele cellen bovenin aanpast worden in het schema hieronder ook de berekeningen aangepast. Na 10 jaar ziet U dat in kolom F de hypotheek schuld met euro 52242,–. is afgenomen. Op het 3e plaatje zie je op regel 25 de maandelijkse lasten van de aflossingsvrije hypotheek. Deze heb ik als vergelijkingscijfers.

 

financieel overzicht na 120 maanden betalen van een aflossingsvrij en een annuiteiten hypotheek

Annuïteiten hypotheek, Lineaire hypotheek  vergeleken met Uw huidige aflossingsvrije Hypotheek

Bovenin het onderstaande Excel berekeningsschema vindt U de huidige betalingsverplichtingen van Uw aflossingsvrije hypotheek. Direct daaronder kunt U een vergelijkingsberekening opgeven voor een Annuïteiten hypotheek en een Lineaire hypotheek. Om Uw opgebouwd vermogen te zien kunt U in kolom G het aantal berekeningsmaanden opgeven.

aflossingsvrije hypotheek verlengen of oversluiten. naar een annuiteiten- of lineairehypotheek berekeningen en zie per maand de groei van Uw eigen geld

Het Trika® rekenmodel hypotheek vergelijking is voorzien van een paswoord. Dit wordt niet vrijgegeven. U mag dit rekenmodel niet verkopen of op een website ter download aanbieden. De autorisatiesleutel is de naam van deze website. Verwijdering van de autorisatiesleutel heeft invloed op een aantal formules waardoor resultaten kunnen afwijken. 

trika ® rekenmodel hypotheek vergelijking

Meer info via de contact pagina.

.