afwezigheidsoverzicht

Absentielijst afwezigheidsoverzicht in een overzichtelijke in een jaarplanner ondergebracht. gratis download

  • Met het afwezigheidsoverzicht heeft U direct inzicht welke van Uw medewerkers op bepaalde dagen niet aanwezig zijn. 
  • Wie is er langdurig ziek,
  • Wie zijn (te gelijkertijd) op zomer verlof.
  • Wie heeft wanneer ATV.
  • In 3 A4-tjes heeft U het hele jaar overzichtelijk bij elkaar.
  • Collega’s die graag extra diensten willen verrichten kunnen ruim van te voren aangeven welke openstaande diensten zij willen opvullen.

In het bijgevoegde lees mij bestand wordt uitgelegd hoe U de jaarplanner ieder jaar opnieuw aanmaakt. Medewerkers voert U in de eerste maand in alle andere maanden zijn door gelinkt.

U kunt hier het bestand  awr-1000 downloaden.

Het Excel afwezigheidsoverzicht aanpassen een uitleg.

Meer medewerkers toevoegen betekent dat je geen 3 maanden op een A-4 meer krijgt of de overzichtjes worden wel heel klein.
Wil je bv 10 medewerkers toevoegen begin dan helemaal opnieuw met een kopie van het eerste blad. voeg de benodigde regels toe in de eerste maand.
Maak de derde maand helemaal leeg verwijder de rijen links klikken met de muis op de regelnummers
De namen van de medewerkers in de tweede maand zijn verwijzingen naar de namen in de eerste maand bekijk de formules en kopieer deze  Formule 1e naam in februari =A2, 2e naam = A3  enz enz
Ik neem aan dat dit je lukt.
Als je de 2 maanden compleet op het eerste blad hebt staan, rechtsklik op het tabblad en wijzig de naam bv in jan-feb.  Met rechts klikken op het tabblad maak je een kopie  wijzig de naam bv in maart – april pas de datum formule aan door een = te plaatsen in de eerste datum cel klik op jan – febr en klik in de laatste datum cel (je ziet bij de formule een verwijzing staan naar het vorige blad het er achter +1 formules ziet er ongeveer zo uit:   =’jan – febr!AF69+1 geef een enter je datum werkt nu.
omdat in het tweede blad bij de 4e maand de verwijzingen naar de 3e maand er al in staan hoef je alleen de formules bij de namen van de 3 maand maar aan te passen.
Klik op de naam van de eerste regel in maart plaats een =  klik op tabblad jan – febr , klik op de eerste naam in januari en geef een enter. de eerste naam staat er nu correct in. Probeer uit: verander de naam in januari bv in KEES  in maart moet die nu ook staan.
Kopieer de formule naar beneden en controleer of de cel nummer correct zijn meegegaan anders moet je die nog aanpassen.
Je hebt nu 2 maanden compleet, rechtsklik met je muis op het onderste tabblad met maak een kopie van maart- april, verander de naam in bv mei-juni  je hoeft alleen de datum koppeling nog maar te maken.
je heb nu 6 maanden compleet en verder moet het nu wel lukken denk ik.
opmerking:  De gekleurde blokjes worden gemaakt door een macro en werken overal in het blad hier hoeven dus geen aanpassingen voor worden gemaakt.
succes.

Meer info of hulp nodig via de contact pagina.

wellicht ook interessant om te zien:

webpagina: Strokenplanner.

webpagina: digitaal planbord