Bijna 30 jaar ervaring met MS Excel.

Inmiddels bijna 40 jaar ervaring met MS Excel:

In 1983 las ik in het Amerikaanse tijdschrift PC World dat Apple met een computer uit ging komen waarmee iedere leek op een simpele manier een computer kon gaan gebruiken zonder de ingewikkelde DOS commando’s. Simpel weg omdat er een muis aan hing en dat je met een klik van de muis alles kon besturen. Ik had nog nooit achter een pc gezeten omdat ik geen tijd en geduld had mij de MS DOS commando’s eigen te maken.

Iedereen in mijn kennissenkring verklaarde mij voor gek toen ik in 1984  een Apple Macintosh kocht. IBM en Ms Dos dat waren immers de toppers van toen. Ondanks alle commentaren werd ik een fanatiek gebruiker van de Apple Macintosh en het erbij aangeschafte door Microsoft  ontwikkelde spreadsheet programma Multiplan de voorloper van Microsoft Excel.

Ik maakte mijn eigen kasboek, ging zelf de BTW aangifte verzorgen en met behulp het door mij zelf gemaakte facturatie programma werden rekeningen verzonden en werd de voorraad bijgehouden. De Apple kosten toen der tijd ruim 8000 guldens. De behaalde besparingen op mijn accountants- kosten waren echter een veelvoud.
Kortom ik raakte zeer vertrouwd met werken met Multiplan en was totaal verslingerd aan mijn Apple Macintosh.

Multiplan is al lang niet meer en mijn Mac is inmiddels al vele jaren vervangen door een Windows pc. met  Microsoft Office er op geïnstalleerd. MS Excel en MS Accent dat zij de programma’s waarmee ik tegenwoordig werk.

Mijn 25 jarige ervaring met MS Excel wil ik graag via deze website met U delen. Een aantal van de door mij ontwikkelde Excel programma’s voor prive gebruik kunt U hier vinden en gratis downloaden. Bij Rekenmodellen voor zakelijk gebruik wil ik graag een vergoeding hebben afhankelijk van de tijd die ik er in gestoken heb.

Diversen door mij gebruikte technieken laat ik U zien op zo werkt excel. Interessante websites die Uw kennis kunnen vergroten  kunt U vinden op mijn contactpagina onder de links: Excel files.

Ondanks dat ik in de loop der jaren erg veel heb ontwikkeld in Ms Excel leer ik elke dag nog bij, de ontwikkelingen van dit fantastische programma staat niet stil iedere nieuwe versie brengt steeds weer iets nieuws. Het mag eigenlijk op geen enkele pc ontbreken thuis of op het werk het kan U veel gemak en voordeel opleveren.

Ik wens U veel plezier op deze website en hoop dat ik middels deze website kan bijdragen  Uw kennis betreffende MS Excel te vergroten.

jthmdh

Meer info via de contact pagina.