blokjes rooster

Blokjes rooster.

Het Ms Excel blokjes rooster een overzichtelijk rooster door gebruik te maken van automatische opmaak een korte uitleg en een gratis download

Het verzoek was een rooster overzicht te ontwikkelen waarmee men direct inzicht had  betreffende de open diensten. Ook was de vraag of het mogelijk was om eventuele dubbel geboekte diensten op een simpele manier te laten zien.
Uitgangspunt was een 4 wekelijks rooster.
Nadat het 4 wekelijks rooster was gemaakt en de opdrachtgever hiermee aan het werk kon bleek het invullen hiervan iedere periode toch weer veel werk te zijn.  Het object werd door 11 beambten in een vast rooster en 3 reserve beambten draaiende gehouden. Het opvullen van open diensten bleek nog al eens een probleem te zijn.
De oplossing werd gevonden in een jaarrooster. De roosterplaatsen en de beambten waren de vaste gegevens waarmee we aan de slag gingen.
Uiteindelijk hebben we een jaarrooster ontwikkeld, bestaande uit het tabblad vaste gegevens en 13 tabbladen voor de rooster. De roosterbladen halen al hun gegevens weg bij het tabblad vaste gegevens.
Door middel van kleurtjes worden de open roosterplekken zichtbaar. De opdrachtgever print een aantal periodes uit en een beambte die extra wil werken kan ruim van te voren aan geven welke open diensten hij extra wil werken.
De opdracht is geslaagd men werkt er mee ten volle tevredenheid.
U kunt het blokjes rooster op deze pagina gratis downloaden en in de huidige vorm gratis gaan gebruiken bij de vaste gegevens verandert U de namen van de beambten en de rooster omschrijvingen.
download de basis:blokjes-jaarrooster-LDC005

ms excel rekenmodel blokjes rooster
klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

 

Het blokjes rooster nader bekeken.
Als de dienst is ingevuld vindt U in het onderste gedeelte het vakje groen gekleurd.
Bij een openstaande dienst is het vakje rood ingekleurd.
De zwarte blokjes zijn de niet bestaande diensten in het weekeinde.
De namen van de medewerkers zijn in ieder blad door gelinkt.
Het rooster kunt U in het hoofdblad aanpassen
In het bovenste gedeelte kunt U d.m.v de 3 kleurtjes  ziek vak of  atv vermelden. Als U de betreffende dienst uit het bovenste deel weg haalt  worden de niet opgevulde diensten in het onderste gedeelte  rood van kleur.

Op 11-05-2018 werd een workshop planning/rooster maken aan deze toegevoegd U vindt het hier: https://excel-spreadsheet.nl/workshop-rooster-in-excel-maken/

Het Blokjes rooster verder uitgewerkt:

Het onderstaande rekenmodel bestaat uit

  • Een tabblad medewerkers,
  • Een tabblad codes en diensten 
  • De kalender zoals hieronder.

In dit voorbeeld wordt alleen de kalender besproken. De namen en de initialen van de medewerkers worden automatisch opgehaald van het tabblad medewerkers. Per medewerker zijn er 2 regels beschikbaar de bovenste regel is voor de diensten, de 2e regels is voor afwezigheid wegens ziekte verlof of cursus.

Tevens kun je aangeven wie de ploegleider BHV is.  Iedere gebruikte code heeft zijn eigen kleur, U bent vrij om Uw eigen dienstcodes te verzinnen.

Op het tabblad codes en diensten kun je per dienst aangeven hoeveel diensten er zijn in bv ochtenddienst, avonddienst, weekeinddiensten in het onderste gedeelte wordt met rood aangegeven als de diensten niet volledig zijn bezet en je krijgt een groene kleur als de bezetting te hoog is. Ook kun je per dag zien hoeveel medewerkers er niet zijn i.v.m. ziekte, vakantie of cursus. Deze uitgave rekent geen uren uit.

blokjes rooster maatwerk
klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

tabblad codes en diensten:

blokjescode maatwerk tabblad medewerkers
klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

De complete werkmap bestaat uit:  tabblad medewerkers, tabblad codes en diensten en een 4-wekelijkse kalender.

Dit rekenmodel is simpel aanpasbaar naar een werkmap met 13 periodes. kijk eens bij tip 2 op mijn webpagina wees vindingrijk met Excel.

Meer info: stuur een mailtje via deze link

Meer Roosters op deze website vindt U hier: