digitaalplanbord maatwerk

 

Digitaalplanbord maatwerk. (jaarplanner 53 weken)

 

Het digitaalplanbord 2021-09 (Dit is de basis voor een maatwerk planbord)   kan geheel naar Uw eigen idee worden gemaakt. Onderaan deze pagina vindt U er meer over. Het standaard wekelijks digitaal planbord heeft al een behoorlijk aantal mogelijkheden. Door de flexibele indeling is het perfect te gebruiken voor werkplanning c.q.  voor een werkrooster in Ms Excel.

Als U op het eerste plaatje klikt krijgt U een voorbeeld waarbij het geheel is geopend:

digitaalplanbord maatwerk
klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Het planbord heeft

 • 10 plekken met ieder 2 regels.
 • 4 plekken met enkele regels.
 • In het midden 2 regels met kleuraccenten.
 • In het onderste deel kunt per dag 10 losse memo’s plaatsen.
 • U kunt in het bovenste gedeelte 7 verschillende kleur accenten meegeven.
 • De betekenis van de kleuraccenten kunt U desgewenst per week aanpassen.
 • DE regel van de kleur accenten kunt U ook dicht schuiven
 • Indien gewenst kunt U de zaterdagen en zondagen dichtvouwen.
 • U kunt meer dan 200 vaste gebeurtenissen/activiteiten/klanten d.m.v. codes invullen automatisch invullen
 • in de 2 bovenste regels van de kalender kunt U d.m.v. codes  feestdagen en bedrijfsactiviteiten vermelden.
 • Weken die voorbij zijn kunt U verbergen en ook weer terughalen

Hieronder vindt U een voorbeeld van de weekplanner waarbij de zaterdagen en zondagen zijn dichtgeschoven ook is het memo deel dicht.

digitaalplanbord maatwerk met de zaterdag en zondag verborgen
klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Op het tabblad vaste gegevens kunt U alle terugkerende activiteiten waarmee U het planbord kunt vullen invoeren. Ook is er ruimte voor de feestdagen en bedrijfsactiviteiten, deze kunt U net als in de 4 wekelijkse planner d.v.v. codes bij de datums plaatsen. Op het tabblad vaste gegevens kunt U de planner voor het hele jaar instellen. De planner kunt U indien gewenst per week uitprinten passend op 1 A4

digitaalplanbord maatwerk: tabblad instellingen

Het digitale planbord flexibel in gebruik, zet het desnoods helemaal naar Uw eigen hand.

Verander simpel de indeling.  Maak altijd eerst een kopie van Uw planbord voor het volgend jaar, dan kunt U eventueel waar nodig alle gebruikte formules overschrijven en er een losse tekst in plaatsen die niet op het tabblad vaste gegevens staan.

De Ms Excel opmaak hulpjes die je daarbij nodig hebt. Het schermvoorbeeld is van Office 2007.

opmaakplanbord1In onderstaand voorbeeld is een maatwerk digitaal planbord gebruikt met 5 regels per plan item:  Uiterst links past de tekst niet helemaal in cel. In het vakje er onder is de tekst geselecteerd en op het icoon tekst terugloop geklikt waardoor de cel passend wordt gemaakt voor de inhoud. In het 2e voorbeeld zijn de 3 cellen naast elkaar geselecteerd en is op het icoon samenvoegen en centreren geklikt en na het samenvoegen links uitlijnen geselecteerd. Een ander kleurtje toepassen is een kwestie van even aanklikken op het icoon cel achtergrondkleur of kleur letter type.

digitaalplanbord maatwerk: voorbeeld Excel opmaak hulpjes

Omdat ik dit planbord heb gemaakt met de bedoeling dat U het ieder jaar weer opnieuw kunt gebruiken, zijn alle tabbladen voorzien van weeknummers. Misschien vindt U het veel makkelijker deze weeknummers te vervangen door datum. Met behulp van onderstaande scherm voorbeelden leg ik U uit hoe U dat doet. Eerst maken we dit planbord klaar gebruik: vul in de gele cel de datum van maandag is, van de week waarin 1 januari valt. (zie op het plaatje onder kolom L). In de gele balk kolom J en K plaatst U de gewenste tekst die aan de bovenzijde van  elk planbord moet worden getoond

Tabblad vaste gegevens

De weken in de planner beginnen steeds op maandag. Ik start de planner op maandag 29 december 2014. In de eerste gele cel onder kolomletter L.

tabjes2015

Het digitale planbord met weeknummers.

tabjes123

Aanpassing tekst op de tabbladen:

Rechts klik met de muis op de tabjes en kies voor Naam wijzigen en zet de gewenste tekst er in.  In het voorbeeld hieronder 29-12  –  05-01  –  12-01  maar U kunt ook de maanden vermelden als U dat mooier vind.

tabjesnaam

Tabbladen allemaal aangepast.

 

tabjesmndn

Wekelijkse of 14 daagse vergaderingen in 1 keer in de planner invoeren doet U met groeperen van tabbladen:

Om het geheel wat duidelijker te maken heb ik alle tabbladen een blauwe kleurtje gegeven. Als U gaat groeperen drukt U de Controltoets en houd hem vast klik vervolgens op de tabbladen die u nodig heeft. In het voorbeeld heb ik 6 febr t/m 6 april aangeklikt. U kunt dit controleren doordat de tabjes wat oplichten. Als U nu in 1 van de gegroepeerde bladen iets invoert op bv maandag of op een andere dag staat het ingevoerde op ieder gegroepeerd tabblad. Om het groeperen op te heffen klikt U op een tabblad wat niet gegroepeerd is. Het hoef niet perse tekst te zijn. U kunt bv ook een complete regel een kleur maken, U kunt zelfs de hele opmaak veranderen.

tabjesgroep Zelfs een kopietje van een tabblad per mail verzenden is mogelijk. Rechts klik met de muis op het betreffende weeknummer en kies in het keuze scherm voor kopie maken, geef boven in het schermpje aan dat je de kopie in een nieuw mapje wilt hebben, en sla het mapje op als PDF bestandje. Dit pdf bestandje kun je vervolgens per mail verzenden. Als dit digitale planbord bij de receptie wordt bijgehouden, kunnen belanghebbende  toch tijdig geïnformeerd te worden.

De kosten van het  digitale planbord in de week uitvoering  bedragen 29.95 euro. Bestelcode 2020-04. is een eenmalige investering. Bewaar een blanco kopie dan U kunt hem voor elk jaar opnieuw instellen. meer info via de contact pagina

 

=============================================================================

Deze digitale planner als basis voor maatwerk:

Prijs indicatie: Voor een Maatwerk Digitaal planbord hebben we een 4 wekelijks planblad aangepast naar 1 week. Dit wordt het praatplan. Waarin we waar mogelijk Uw wensen in gaan bouwen. Aan de hand van Uw wensen gaan we kolommen en regels toevoegen en waar nodig de voorwaardelijke opmaak aanpassen. Alle cellen waarin formules staan worden voorzien van cel bescherming. Hierna worden de planbladen gekopieerd naar 53 stuks. Op ieder blad is de datum gekoppeld aan de laatste dag van de vorige week. Waarna bij ieder blad de cel bescherming wordt ingeschakeld om het blad te beveiligen. Overigen is er geen paswoord op gezet. In deze klus zitten een flink aantal middagen. In deze orde van grote moet U rekenen op 50 euro.

U kunt ook de basis van het praatplan een planbord bestellen bestaande uit het tabblad gegevens en week 53 en week 1 en deze zelf helemaal aanpassen aan Uw wensen en zelf uitbreiden naar 53 tabbladen de kosten zijn dan 25 euro.

 

digplanvoet

Hieronder vindt U enkele voorbeelden, klik op de afbeelding voor een vergrote weergave
digitaalplanbord maatwerk: ingericht voor planning vergaderzalen digitaalplanbord maatwerk: ingericht voor planning training/voetbalvelden
 digitaal planbord ingedeeld voor planning vergaderzalen  digitaal planbord voetbal training/ voetbalvelden
planbord5regels pbrrooster
 digitaal planbord 5 regels per dag  digitaal planbord 4 dagdelen per werknemer
 digitaalplanbord maatwerk: ingericht voor planning buitendienst medewerkers  digitaalplanbord maatwerk: ingericht voor planning autoverhuur
 digitaal planbord kantoor en buitendienst medewerkers  digitaal planbord ingericht voor autoverhuur
 digitaalplanbord maatwerk: ingericht voor planning machinepark 3 dagdelen  planbord maandag tm vrijdag
digitaal planbord beheer machinepark met 3 dagdelen digitaal planbord waarbij de zaterdag en zondag is dichtgeschoven

 

 

Alle nieuwe versies zijn voorzien van het tabblad logboek, door het logboeknummer in de planner te vermelden kunt U extra’s in het logboek kwijt. Bent U reeds in het bezit van dit digitale planbord dan kunt U dit losse tabblad hier downlaoden logboekDP bij de download. Een uitleg hoe U het logboek in het rekenmodel plaatst is bijgevoegd.

Dit digitaal planbord is geregistreerd als mijn intellectueel eigendom om te voorkomen dat derden zonder mijn toestemming proefversies van dit planbord kunnen gebruiken om verder kunnen ontwikkelen is het voorzien van een digitale handtekening met datum slot: d.w.z. Op het rekenblad staan 2 datums vermeld, de datum van =Nu() en een datum in de toekomst >140 dagen. Daarbij zijn formules gebruikt die een code geven als een aantal lege cellen/kolommen niet meer leeg zijn. Een andere code zullen een serie koppelingen andere cel adressen geven waardoor zo maar vreemde datums kunnen ontstaan.

 

Meer info over maatwerk via deze contact link.

 

.