duplicaten in een lijst verwijderen

Duplicaten in een lijst verwijderen.

Duplicaten in een lijst verwijderen: In een Excel lijst komen partijnummers meerdere keren voor. De partij kan in verschillende statussen voorkomen als plant, gedorst, gedeeltelijk schoon en schoon. In elke status heeft betreffende partij hetzelfde partijnummer. Dit heeft te maken met de certificering. Nu willen we een complete lijst in Excel hebben zonder dubbele partijnummers hoe doen we dat: We kunnen natuurlijk even een tabelletje ervan maken en iedere regel die we willen hebben voorzien van een X en deze tabel dan sorteren op X, maar dat is een heel werk en dat willen we niet. Nou het kan heel simpel kijk hieronder maar eens mee.

i.v.m. rechten zijn de gegevens van het gebruikte bestand onleesbaar gemaakt.

B-dubbellijst

 

U zult eerst moeten zorgen dat de bestandsindeling in de kolom partijnummers alle nummers zijn opgeslagen als getal. Als U foutmelding heeft ingeschakeld kunt eventuele fouten herkennen aan de rode driehoekjes in de cellen.

Als U in de eerste cel waar een foutmelding in staat klikt en de hele kolom verder naar beneden door selecteert kunt U in 1x alle fouten herstellen.

B-dubbelfoutmelding

 

Ga nu in Uw Excel weergave naar het tabblad gegevens, U ziet ongeveer in het midden het icoon duplicaten verwijderen deze hebben we nodig.

 

B-dubbelwaardeverwijderen

Selecteer het hele bestand, ook de kolomkoppen en klik op het icoon duplicaten verwijderen. In het nu volgende keuze scherm klikt U de kolomnaam partijnummer aan. Hieronder vindt U het resultaat.

B-dubbelblijftover

 

i.v.m. rechten zijn de gegevens van het gebruikte bestand onleesbaar gemaakt.

x