Formulier ontwikkelen in Excel

Formulieren ontwikkelen in Excel.

Met formulieren gekoppeld aan rekenmodellen kunt U veel tijd besparen. Een voorbeeld:

Ik ontving onderstaande mail:

Beste heer De Haan,

Wij hebben onlangs het Excel model steigerverhuur bij u aangeschaft. Nu heb ik nog graag een model nodig. Het betreft het volgende. Bij onze facturen moeten wij een manurenregistratie meesturen naar de hoofdaannemer (zie bijlage). Nu zou het voor ons makkelijk zijn als wij een model hebben waarin wij alleen maar een nummer aan hoeven te geven op de urenregistratie en dat dan de gegevens van de betreffende personen automatisch worden ingevuld. Ik zou dan één keer een lijst moeten maken met alle mensen die voor ons werkzaam zijn en de daarbij behorende gegevens (sofinummer, naam en of het een Zzp-er betreft of eigen personeel) en daaraan een nummer moeten koppen. Op de urenregistratie zou ik dan alleen nog een nummer in hoeven te geven zodat alle gegevens van de betreffende persoon automatisch verschijnt. Ik hoop dat het zo voor u duidelijk is. Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben dan hoor ik het graag. U kunt mij eventueel ook telefonisch bereiken.

Met vriendelijke groet,

Door mij werd het rekenmodel Uren registratie ontwikkeld: Bestaande uit Het Mutatiebestand, een lijst medewerkers, een lijst opdrachtgevers en een formulier.

Het mutatiebestand:

urenregistratieform
klik op de afbe3elding voor een vergrote weergave

Op het tabblad mutaties vult U alleen de witte kolommen in. U maakt wekelijks per werknemer 1 regel aan, werkt een werknemer op meerdere objecten dan maakt U  voor de werknemer per object 1 regel aan. Alle gegevens worden opgehaald door het medewerkers nummer en het klant id nummer in te vullen. Per dag geeft U per medewerker het aantal gewerkte uren op rechts in de uren staat. Dit tabblad is ingedeeld als tabel met de automatische filters in de kolomkoppen kunt U op iedere kolom het filter toepassen.

Lijst Opdrachtgevers/Klanten:

klantenopdrachtgevers

Lijst Medewerkers:

medewerkers

Het formulier:

formulier met knop
klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Het formulier nader uitgelegd:

factuur
klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

In de eerste kolom vult U de boekingsnummers in (eerste kolom mutatieblad) Deze nummers halen alle bijbehorende gegevens en de gewerkte uren op. Het eerste boekingsnummer haalt tevens de bovenstaande gegevens van de opdrachtgever op. Het formulier heeft geen speciale opmaak meegekregen omdat het formulier wordt afgedrukt op eigen postpapier waardoor het geheel een hele nette uitstraling heeft. Na gebruik maakt U het formulier leeg met een leegmaak macro die aan de knop vast zit.

x