kas- bankboek

kas- bankboek.

Online Uw kas- bankboek beheren en er ieder maand fee voor betalen. Wat doet U als dat niet bevalt, hoe haalt U het er weg en zijn daar dan ook kosten aan verbonden. en dit wil je toch al helemaal niet. Hier heeft U een slim alternatief een kas- en bankboek in 1 Excel werkmap compleet met maandelijkse btw administratie. Door gebruik te maken van de categorieën maakt U zelf Uw inkoop- en verkoopboek aan en draait U de hand niet om voor de btw aangifte en dit allemaal voor een éénmalige minimale investering van 14,50 euro.

Uw kas- en bankboek compleet met de btw administratie alles overzichtelijk bijeen gebracht in 1 Ms Excel werkmap. U kunt boekingen verrichten onder 110 verschillende categorieën die U zelf/of Uw boekhouder kunt aanmaken. Dit  kas- Bankboek voorziet tevens in een duidelijk jaaroverzicht van alle categorieën (grootboekrekeningnummers) en voor Uw btw administratie is een duidelijk jaaroverzicht aanwezig, waarin U  per maand de te ontvangen en de te betalen btw kunt aflezen.  Het geheel is voorzien van een duidelijke gebruiksaanwijzing. Een eenmalige kleine investering, waarmee  ook iemand met weinig Ms Excel ervaring mee overweg kan. Van dit rekenmodel kunt U voor ieder boekjaar steeds weer opnieuw een complete administratie aan maken.

Op deze pagina vindt U een voorbeeld van de werkmap kas- bankboek 2021-1

De werkmap bestaat uit verschillende tabbladen:

  • Kas- Bankboek.
  • Categorieën.
  • btw verplichtingen. ( 9% en 21%)  btw percentages zijn aan te passen
  • Jaaroverzicht.
  • Overzicht per maand. Aantal stuks vrij uitbreidbaar.
  • Rapportage. Aantal stuks vrij uitbreidbaar.
kas- bankboek overzicht van gebruikte tabbladen
klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

 

Het Kas- Bankboek.

Onderstaand vindt U het kas- bankboek gesloten: Het btw gedeelte ligt verborgen achter het kruisje. Geheel links kolom D en E regel 1 daar kunt U indien nodig de btw percentages aanpassen. Dit rekenmodel werkt met zgn. categorieën al U inkomsten en uitgave krijgen per soort een categorienummer mee. In kolom I plaatst U een K voor een boeking in het kasboek Het bankboek gedeelte wordt vervolgens gearceerd. Voor een boeking in het bankboek plaats U een B.

Als er btw moet worden berekend plaats U een H of een L in kolom N  vervolgens wordt de btw automatisch berekend. U kunt natuurlijk ook de cellen voor de btw berekening handmatig overschrijven. (bv bij boekingen kassa ontvangsten neemt U aan het eind van de dag de btw over van de kassa uitdraai strook)

Het Kas- & Bankboek heeft 5850  boekingsregels

Kas-Bankboek codekolom voor boeking in kas of bankboek
klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Hieronder vindt U het rekenmodel met opengevouwen btw gedeelte. Door in kolom I een keuze te maken voor K (kas) of B (bank) worden die niet gebruikte kolommen donker gearceerd.

kas- bankboek met btw specificatie
klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Tabblad Categorie.

U kunt tot 110 verschillende categorieën aanmaken.

U maakt simpel de categorieën aan die U nodig heeft bv voor U inkoopboek: inkopen 0%, inkopen 6%, inkopen 21%, voor U verkoopboek: verkopen 0%, verkopen 6% verkopen 21%.     maar ook voor Huisvestingskosten, Reclamekosten, personeelskosten, privé opname enz enz

kas- bankboek tabblad: categorie, rekeningnummers
klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

btw verplichtingen.

Op het tabblad btw verplichtingen vindt U per maand de opgave terug, deze wordt automatisch opgehaald uit het kas- Bankboek

kas- bankboek tabblad: automatische btw administratie per maand
klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

 Jaaroverzicht.

Hieronder vindt U per categorie de totalen per jaar terug, U vindt er ook de betaalde of terug te ontvangen btw van het lopend jaar terug. Door op het – teken te klikken kunt U het bestand dichtvouwen.

kas- bankboek tabblad: automatisch jaaroverzicht per categorie/rekeningnummers
klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Jaaroverzicht dichtgevouwen.

In de achterste kolommen vindt U de specificaties exclusief btw

kas- bankboek tabblad: automatisch jaaroverzicht per categorie/rekeningnummers dichtgeschoven
klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Overzicht per maand.

Met dit overzicht kunt U op een simpele manier gegevens per maand uit het kas- bankboek halen. Door met het categorienummer een Categorie op te halen worden per maand de bijbehorende bedragen opgehaald. In onderstaand voorbeeld wordt per maand  de dagomzet btw Laag tarief en btw hoog tarief opgehaald. Onderaan vindt U de inkopen per maand terug. U heeft aan de inkomstenkant 27 verschillende categorieën en aan de uitgave kant 83 categorieën. Een ander voorbeeld zou bv kunnen zijn verkopen winkelverkoop, verkoop webshop verkoop Marktplaats. U bent daar helemaal vrij in. Berekeningen worden gemaakt met de formule SOMMEN.ALS waarbij gebruikt gemaakt wordt van Categorienummer en maandnummer. Heeft U meer van deze schema’s nodig dan kunt U een of meerdere kopieën maken van dit tabblad.

Heeft U meerdere overzichten per maand nodig geen probleem:(Stel inkomsten uit verhuur en kosten verhuur) rechtsklik onderaan op het tab van deze pagina en kies voor kopie maken, rechtsklik nogmaals op het tab van de pagina en kies naam wijzigen.

Rapportage.

Ieder boeking in het kas- bankboek krijg automatisch een eigen nummer, dit nummer geeft U op in de gele kolom. In onderstaand voorbeeld heb ik de dagomzetten geplaatst. U kunt boekingen ophalen uit de debet of credit kant. In onderstaand voorbeeld kun je kolom H dichtschuiven door op het min teken te klikken. Ook van dit tabblad kunt U meerdere kopieën maken.

Heeft U meerdere rapportages nodig geen probleem: Rechtsklik onderaan op het tab van deze pagina en kies voor kopie maken. Rechtsklik nogmaals op het tab van de pagina en kies naam wijzigen.

 

Mocht U dit rekenmodel als uitgangspunt voor Uw eigen administratie willen gaan gebruiken. Dan heb ik al het nodige werk voor U verricht:

Ik verkoop U dit rekenmodel in een paswoordvrije voor 14,50 euro. bestelcode KasBank-2021-1 U mag het echter niet op een website te koop of ter download aanbieden.

Informatie via een contactmail

Al enige jaren is dit mijn meest verkochte rekenmodel: Vaak diende het als basis voor maatwerk:

https://excel-spreadsheet.nl/kas-bankboek1-bankboek2/ Bovenstaand kas- bankboek uitgebreid met een 2e (spaar)bankboek

https://excel-spreadsheet.nl/kas-bankboek-gesorteerde-administratie-journaal/ Bovenstaand kas- bankboek Dat U kant en klaar gesorteerd bij Uw administratie kantoor kunt inleveren

https://excel-spreadsheet.nl/kas-bankboek-handel-in-marge-goederen-btw-aangifte/ Een kas- bankboek inclusief btw administratie wat ook rekening houdt met de handel in marge goederen

https://excel-spreadsheet.nl/kosten-en-baten-onroerendgoed/ Een kas- bankboek waarmee U automatisch een overzicht krijgt van kosten en baten van al Uw vast goed

https://excel-spreadsheet.nl/autohandel-kas-bankboek/ Kas- Bankboek inclusief administratie van Inkoop margehandel. Verkoop margehandel. Verkoop btw auto’s buitenland. betaalde bpm. en btw administratie

https://excel-spreadsheet.nl/ledenadministratie-met-excel/ Kas- bankboek uitgebreid met een berekeningsmodule ledenadministratie, een toppertje waarvan al door meerdere clubs gebruik wordt gemaakt

Kijk ook eens naar de mogelijkheid van dit kas- bankboek in combinatie met het rekenmodel kassabeheer

Het kas- bankboek van deze webpagina is als basis gebruikt voor het rekenmodel met gesorteerde administratie. Het kas en bankboek werd gesplitst naar 2 verschillende tabbladen, de verschillende rekeningnummers werden aangepast in een journaal met grootboekrekeningen en onder het kas- en het bankboek werden de totalen van inkomsten en uitgave van de 115 verschillend rekeningnummers per maand uitgerekend ook werd hieruit de btw administratie gehaald. De laatste 2 onderdelen werden gebruikt voor een tabblad btw administratie en een tabblad gesorteerde administratie. U vindt het rekenmodel hier

———————————————————————————————————————————-