Kassa contante verkoop via laptop met voorraadbeheer

Kassa contante verkoop via laptop met voorraadbeheer

Gebruiker zocht een oplossing in Excel voor voorraad en contante verkoop via een laptop.

tabblad hoofdbestand.

Uitgangspunt werd het hoofdbestand van mijn rekenmodel voorraadbeheer Trika 2014.005. Alle inkopen worden vermeld op onderstaand hoofdbestand belangrijk voor de verwerking is de kolom btw met H en L tarief. Alle aantallen in voorraad worden aan de rechterzijde bij het voorraad overzicht ingevuld. Bovenin links is nog een zoekvenster om snel een product in het grote bestand op te zoeken.

kasslaptophoofdb

tabblad Mutaties.

In het mutatie bestand wordt iedere contante verkoop genoteerd. De gebruiker hoeft alleen maar de 3 licht gekleurde kolommen in te vullen. Op het eind van de dag vult hij de datum in de geel gekleurde cel en kan hij de verkopen per dag aflezen en in zijn kasboek vermelden. Gespecificeerd worden weer gegeven : De inkoopwaarde van de goederen, de verkoopwaarde van de goederen en btw  Laag en Hoog tarief. In een verborgen gedeelte wordt bij iedere boeking het maandnummer uitgerekend. Hierdoor is het mogelijk een jaar specificatie uit te rekenen.

kasslaptophoofdmutat

kasboek:

Alle verkopen worden op het mutatieblad vermeld. dmv de gele cel neemt de gebruiker de omzet per dag over en vermeld deze als dagomzet in het kasboek. De btw over de verkopen vindt je per maand terg in het jaaroverzicht. Met behulp van het kasgeld formulier wordt de kas opgemaakt. Het kasgeld wordt vermeld in de kolom telling kasgeld, ernaast vindt U eventuele kasverschullen

 

kasslaptophoofdkasboek

kassageld tellen.

Het kasgeld formulier wordt gebruikt voor het opmaken van de kas

kasslaptophoofdgeldteller

contant factuur:

Indien nodig kan een contact factuur met btw specificatie worden afgedrukt. Deze contant factuur is voorzien van een leegmaak knop (macro)

kasslaptophoofdcontfactuur

 

tabblad Jaar specificatie.

Per maand worden weergegeven: De verkopen – De inkoopwaarde van de verkopen – btw Laag en Hoog tarief – Bruto winst ex btw

voorraadoverzichtDit rekenmodel kost 69.50 euro. Meer info via de contactpagina

x