koop nu betaal later, wat kost het

Koop nu en betaal later, wat kost het:

Aankopen via klantenkaarten  wees baas over Uw eigen geld met dit rekenmodel (gratis download)

Laser card services  Nederland B.V. is dé innovatieve serviceorganisatie die LaSer Nederland voert vier merken: PrimeLine, Directa.nl, LaserCards en Sygma Finance. Ook kom je dan nog de comfort Card tegen: Comfort Card is een geregistreerde handelsnaam van Santander.

Steeds meer winkels en bedrijven geven zogenaamde klantenkaarten of winkelpasjes uit. Met een klantenkaart koopt u een artikel, waarvoor u later de rekening krijgt. Meestal kunt u met een klantenkaart de rekening in termijnen betalen. Als u een deel van het bedrag hebt betaald, mag u vaak weer opnieuw aankopen doen op krediet, tot aan een bepaalde limiet. Voor aankopen dmv een klantenkaart betaalt U meestal een heel hoge rente. Winkelketens hebben vaak een eigen klantenkaart hieraan is een limiet bedrag gekoppeld wat U met betreffende kaart kunt besteden. De bekendste organistatie waarbij de meeste winkels zijn aangesloten is Laser Service (ook wel comfortcard of primeline genoemd) De rente bedragen zijn meestal link:torenhoog.

Bij het retailnetwerk van PrimeLine zijn ongeveer 13.000 adressen aangesloten. De winkeliers kunnen bij Laser Services een training volgen in aanbieden van van consumptief krediet tijdens het verkoopgesprek. Er worden veel praktische tips gegeven om het betaalgemak succesvol aan te bieden aan de consument. zie de website van Laser Nederland. De website van Prime Line (laser card) is erg onduidelijk over de rente die wordt berekend. Na enig speurwerk vinden we onder aan de webpagina: Bij de PrimeLine Creditcard hoort een link:prospectus.

Bij het schema staat vermeld dat het een variabele rente betreft. Uw kosten kunnen tijdens de looptijd veranderen. Bijkomende kosten: Meestal eenmalig 19,90 administratiekosten. Kaart bijdrage per jaar en eventueel jaarlijkse bijdrage van 14,95 het Laagste prijs & garantieplan. U zou het allemaal terug moeten vinden op de door U te ondertekenen overeenkomst.

Op de Website bij de algemene vragen vinden we nog:

Waarom berekenen jullie kaartbijdrage?

Op de overeenkomst hebt u getekend voor de creditcard en bijbehorende kosten. U kunt op uw overeenkomst terugvinden welke kosten voor u in rekening worden gebracht.

Hoe wordt het maandbedrag berekend?

Het maandbedrag is afhankelijk van uw bestedingslimiet en van het financieringsproduct dat u hebt afgesloten bij Prime Line. In de meeste gevallen bestaat het bedrag dat Prime Line maandelijks bij u incasseert voor een deel uit aflossing en berekende rente (en indien van toepassing berekende beschermingsbijdrage). Indien u het Privé Protectie Plan hebt afgesloten, is ook de premie hiervan een deel van uw maandbedrag.
Zie hieronder de formules die gehanteerd worden.
incasso = berekende rente/beschermingsbijdrage + aflossing
aflossing = maandincasso – berekende rente/beschermingsbijdrage

Kosten beschermingsbijdrage: op de website staat vermeld: Een lage bijdrage per maand van uw uitstaand saldo (minimaal 0,35%). Bij de voorwaarde privé protectie plan vinden we onderstaan tabelletje:

Het rekenmodel klantenkaart.

U herkent het vast wel:

“Koop nu en betaal in 2010”

Veel winkelketens bieden U deze mogelijkheid. U krijgt een uitgestelde betaling. U betaald de rekening in 2013. Mocht dat achteraf niet lukken dan kunt U als nog in termijnen betalen. Met behulp van dit schema krijgt U direct inzicht wat de aankoop U in werkelijkheid kost.

Het rekenmodel is voorzien van een gebruiksaanwijzing en simpel in te vullen.

In het betaal overzicht kunt U de looptijd bekijken. Een extra aflossing kunt U handmatig invoeren in de eerste gele kolom. U ziet dan direct het effect: de looptijd wordt korter.

Door mee te doen aan het privé protectie plan heeft U extra kosten, loopt de lening langer de extra kosten drukken op het bedrag dat hij maandelijks aflost.

 

U kunt het rekenmodel-klantenkaart hier gratis downloaden.

x