Maatwerk: lesgeld en lesrooster hondenschool

 

Maatwerk: lesgeld en lesrooster hondenschool.

Ik ontving onderstaande mail:

Verzonden met Windows Mail

Goedenavond,

Ik heb een vraag. Ik heb het internet redelijk uit zitten pluizen en vind niet waar ik op zoek naar ben. Ik wil graag een hondenschool voor zoekhonden opzetten.

Daarvoor zoek ik een planning. want 1 klant wil bv 1x in de 2 weken les en 1wil bv elke week les. Dus ik moet per week kunnen plannen. Het zou makkelijk zijn als ik een klantenbestand kan bijhouden en van daar uit een planning kan maken. Tevens wil ik bij kunnen houden hoe de rittenkaart verloopt die ik de mensen aanbied. Ze betalen of per les of ze kunnen een 5 rittenkaart kopen.

Ik denk dat het kan, maar mijn vraag is wat de prijs zou zijn als u het zou maken. Ik wil namelijk niet zoals op internet aangeboden wordt vast zitten aan een contract. eenmalig een prijs betalen en zelf aan de slag kunnen.

Kan dat door U gemaakt worden? En zo ja, wat is dan de prijs?

Ik hoop van u te horen.

Met vriendelijke groet,

Met deze mail ging ik aan slag.  Ik maakte een eerste praatplan, dit ging een aantal malen via de mail naar de a.s. gebruikster. Hieronder vindt U het resultaat: Een klantenbestand en betaaloverzicht met daarbij 13 tabbladen met steeds 4 roosterbladen van 1 week. Alle tabbladen zijn onderling verbonden tot 1 rekenmodel waarin alle lessen worden geroosterd en de financiële administratie van lesgelden wordt bijgehouden.

Het rekenmodel met de tabbladen:

hondtabbladenHet klantenbestand. linkerdeel:

Het klantenbestand bestaat uit 2 delen. Aan de linkerzijde worden alle klantgegevens vermeld. Het contact Id wordt gebruikt in de roosters om de klantgegevens uit het klantenbestand automatisch op te halen.

 

hondklantlinksklantenbestand rechterdeel:

De kosten van een les worden geboekt in het betaaloverzicht. Een les kost 25 euro, deze wordt per keer na de les contant afgerekend. Ook bestaat de mogelijkheid om voor 125 een rittenkaart voor 5 lessen te kopen. Het rechter gedeelte van het klantenbestand is gekoppeld aan het betaaloverzicht. Hier worden alle betalingen teruggerekend naar aantal lessen, door hier de ingeroosterde lessen af te trekken wordt het openstaand saldo aan lessen zichtbaar. Hiermee wordt voorkomen dat er lessen worden gevolgd waarbij de rittenkaart geheel verbruikt is.

hondklantrechts Het roosterblad:

Het rekenmodel is een eenmalige investering en kan ieder jaar weer opnieuw worden aangemaakt daarvoor wordt op het tabblad week 1-4 in de eerste datum cel de 1e maandag van week 1 van het lopend jaar ingevuld. Omdat alle roosterbladen aan elkaar gekoppeld zijn worden alle 13 tabbladen van de juiste datum voorzien. Uiterst links vindt U de weeknummers.  In de bovenste gele regel wordt het klantnummer ingevuld. Daardoor wordt naam van de klant, naam van de hond en de betalingscode opgehaald. De R staat voor rittenkaart en de C staat contante afrekening per les.

Omdat er klanten bijkomen en klanten stoppen kunt U kolommen van stoppende klanten verbergen en bij nieuwe klanten kunt U kolommen zichtbaar maken. In deze versie is ruimte voor 176 klanten.

De hondenschool hanteert vaste lessen van een uur:  09:00-10:00    10:00-11:00  11:00-12:00  tot  17:00-18:00 uur. In het rooster worden de start uren aan de betalingscode gevoegd:  C9 = 09:00-10:00 uur   R17  = 17:00-18:00 uur. Per roosterblad is een overzicht beschikbaar hoeveel personen op welke tijd de cursus volgen.

Onder aan ieder roosterblad wordt in een verborgen gedeelte per week en per klant het aantal gevolgde lessen uitgerekend, deze totalen worden opgehaald door het verborgen blad jaartotalen, dit blad is gelinkt met het rechter gedeelte van het klanten bestand

hondrooster1Overzicht aantal cursisten per uur:

Indien de lessen worden verdeeld over meerdere medewerk(st)ers van de hondenschool kan met onderstaand schema de lessen makkelijker worden verdeeld

hondrooster2Betaaloverzicht:

Nadat de datum is ingevuld worden in verborgen regels de weeknummers en de maandnummers uitgerekend. Als het klantnummer wordt ingevoerd worden de naam en betaalcode automatisch opgehaald.  Als een rittenkaart wordt betaald wordt 5x ingevuld. Betaald een klant met een R code een keer een losse les dan wordt 1 ingevuld. Deze gegevens zijn gelinkt naar het rechter gedeelte van het klantenbestand

hondbetaal1Betaaloverzicht specificatie per maand:

Doordat bij iedere boekingsdatum  in een verborgen kolom het maandnummer wordt uitgerekend is het mogelijk de totalen per maand uit te filteren.

hondbetaal2Schermafdruk van het rooster:

hondschool schermafdruk
klik op de afbeelding voor een schermafdruk van het rooster

Dit rekenmodel is maatwerk. kosten zijn 75 euro. Meer info over maatwerk via de mail:  klik op deze contact link