rekenmodellenautobezitters

Rekenmodellen autobezitters.

Excel en Uw auto een verzameling rekenmodellenautobezitters. Met het rekenmodel Km registratie, (privé en zakelijk) heeft U een complete boekhouding voor Uw auto. Met het rekenmodel Financieringsvergelijking kunt U de voordeligste auto financiering uitrekenen. Met het  rekenmodel hoogte bpm kunt U de bpm berekenen van een gebruikte in het buitenland in het buitenland kopen.Laat U adviseren door het rekenmodel benzine gas of diesel welke brandstof voor U interessant is. Gebruik het rekenmodel auto kopen privé of zakelijk. GRATIS DOWNLOADS

Ms Excel rekenmodel om de hoogte van de bpm te bepalen.

 

Dit rekenmodel rekent voor U de hoogte van de bpm uit.

Als U op het bedrag van de bpm die vermeld staat op het kenteken deel 1 invult en U geeft ook nog de datum op van de eerste afgifte van Uw kentekenbewijs wordt de leeftijd van Uw auto in maanden uitgerekend U kunt de bpm in de kolom aflezen. Dit model berekend de bpm van Uw auto tot een leeftijd van 120 maanden. Dit rekenmodel is te gebruiken voor bv de bpm voor import auto’s te berekenen.

U kunt het rekenmodel:hier downloaden  rest-bpm

—————————————————————————————————-

Benzine, Gas of diesel.

Met dit rekenmodel kunt U berekenen wat voor Uw situatie het voordeligste is.

U kunt het rekenmodel hier downloaden  BGD

———————————————————————————————

Auto kilometer registratie (Rittenlijst) Uw complete auto boekhouding

Om bijtelling van de catalogusprijs van de auto van de zaak te voorkomen is er een verplichte kilometerregistratie door de belastingdienst voorgeschreven. Om de fiscale bijtelling te voorkomen is een duidelijke rittenregistratie bittere noodzaak. Wordt de leaseauto ook privé gebruikt of rijdt U een privé auto en worden de km doorberekend aan de zaak. Het veelzijdig ontwikkelde Excel rekenmodel kilometerregistratie kunt U zowel de privé kilometers als de zakelijke kilometers op een simpele manier in het rekenmodel bijhouden. Per maand /jaar is er een duidelijk overzicht.

Autokosten.

Het Excel rekenmodel kilometerregistratie kan zelfs Uw complete autokosten en de door U betaalde btw gespecificeerd weergeven. Voor de specificatie van de diversen kosten kunt U op het tabblad Categorie Uw eigen omschrijving per categorie bepalen. Per maand en Jaar vindt U per Categorie de eindtotalen. Tevens wordt de door U betaald btw gespecificeerd per maand en jaar weergegeven.

autokm1

Voor een juist gebruik van uw autokosten overzicht kunt U 10 verschillende Categorieën opgeven.
Per boeking noteert U de datum, code van de categorie, het bijbehorend bedrag en de btw code (H=hoog L=Laag en 0= onbelast)

autokmgeheeelopen

Als U op het minteken klikt wordt de autokosten staat dicht geschoven.

autokmkostenoverzichttotaal

Op het tabblad Categorie vindt U het kostenoverzicht per Categorie. Tevens vindt U er de door U betaalde btw. Onderaan de pagina vindt U de kilometer verantwoording.

autokmkostenoverzicht

 

autokmzaakprive

 uiterst links vindt U de totalen

autokmtabbladen

Dit rekenmodel 2015 bestaat uit 12 maandbladen en het tabblad Categorie.

i.v.m. het aantal uren (± 31 uur) wat ik in dit voorbeeld heb gestoken is het voorzien van een paswoord. Mocht U dit rekenmodel willen aanpassen voor gebruik in Uw eigen onderneming, dan heb ik al heel wat voorbereidend werk voor U verricht. Een paswoord vrije versie ( 9,50 euro) kunt U bestellen via de contactpagina

Het rekenmodel is geregistreerd als zijnde intellectueel eigendom van de maker, het mag niet verhandeld worden of op een andere website ter download worden aangeboden. Een paswoord vrije versie is derhalve uitsluitend bedoeld voor eigen gebruik. proefversie kunt U hier downloaden: rittenlijst2012-probeer

———————————————————————————————-

 Excel rekenmodel auto privé investering of op naam van de BV

Hieronder vindt U een rekenmodel waarbij U in de gele vakjes de benodigde gegevens invult die nodig zijn om de financiële gegevens te laten uitrekenen om te zien of U als eigenaar van de BV de auto privé gaat rijden  en de BV de gemaakte Km’s in rekening brengt of dat het voordeliger is de auto door de BV te laten aanschaffen waarbij U door de fiscus belast wordt voor het privé gebruik.

Bij aanschaf van een gebruikte auto dient U het rekenmodel rest bpm te gebruiken

Hieronder vindt U het zelfde rekenmodel als U ZZP – er  bent of een eenmanszaak hebt.

Bij aanschaf van een gebruikte auto dienst U het rekenmodel Rest bpm te raadplegen

De 3 hierboven behandelde rekenmodellen kunt downloaden in een handige Ms Excel werkmap:

De download vindt U hier: Auto-prive-of-BV-wetgeving-2012-AAA

Dit model is voorzien van een paswoord

——————————————————————————————

Meer webpagina’s op deze website  over auto’s:

https://excel-spreadsheet.nl/rekenmodellenautobezitters/

https://excel-spreadsheet.nl/rekenmodel-kosten-prive-auto/

https://excel-spreadsheet.nl/wagenparkbeheer-met-excel/

https://excel-spreadsheet.nl/private-lease-auto/

https://excel-spreadsheet.nl/brandstoftank-beheer/

https://excel-spreadsheet.nl/autohandel-kas-bankboek/

https://excel-spreadsheet.nl/financial-lease-excel-rekenmodel-bedrijfsmiddelen/

https://excel-spreadsheet.nl/apk-vervaldatums-en-service-intervallen/

x