Schoonmaak planning / rooster

 

 

Schoonmaak planning /rooster

Voor een schoonmaak bedrijf die zich bezig houdt met schoonmaak ik in de particuliere sector werd een tabel/database ontwikkeld voor de planning /roosters van de verschillende schoonmaak taken. Aan de database zijn een aantal bestanden gekoppeld die het invullen van de database wat sneller maken en er voor zorgen dat je iets niet 2x moet invullen. Er is een cliënten lijst en een lijst met alle voorkomende werkzaamheden. Ook zit er een medewerk(st)ers bestand aangekoppeld. Het geheel zorgt er voor dat U de werkbonnen volledig automatisch kunt invullen door alleen het boekingsnummer(s) te vermelden.

De database gesloten. In een verborgen gedeelte wordt het weeknummer uitgerekend, dit weeknummer gebruikt U om de wekelijkse opdrachten uit te filteren.  Als U op het tabblad activiteiten de herhalingsfrequentie  opgeeft wordt de datum van het volgde werkbezoek automatisch voor U uitgerekend. Tevens bestaat de mogelijkheid het aantal dagen op te geven voor de datum van het volgende werkbezoek waardoor de regel rood van kleur wordt. Alle niet gearceerde kolommen zijn berekende kolommen.

U kunt altijd op volgorde van binnenkomst van opdrachten de werkzaamheden in de tabel plaatsten. U hoeft alleen maar op de datum- en tijdkolom te sorteren.

plannerdicht
klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

In onderstaand voorbeeld is de kolom weeknummer opgevouwen.

plannermndnummer
klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

In onderstaand voorbeeld  wordt in kolom K de datum van de herhaling van de werkzaamheden automatisch uitgerekend. In kolom L ziet U het aantal dagen voor de herhaaldatum waarbij U door een kleur accent wordt gewaarschuwd. Als U de herhaal datum heeft ingevuld plaats U een X in kolom N, waardoor de rode arcering verdwijnt.

plannerherhaling
klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Hieronder vindt U de tabel met de verschillende werkzaamheden. Als U de 2 achterste kolommen ook invult wordt de herhalingsdatum automatisch in de hoofdtabel uitgerekend.

aktiviteiten

Voor bijzonderheden is een logboek beschikbaar.

logboek

De cliënten lijst.

klanten

De lijst medewerkers.

medewerk(st)ers

De database is hier gesorteerd op weeknummer en medewerkers nummer

plannersortopweek
klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Als U de boekingsnummers uit de gesorteerde lijst hierboven kopieert en plakt in onderstaande lijst, heeft U een complete  werkbon  met een specificatie van werkzaamheden met datum en tijd en klant adressen met telefoonnummers.

werkbon
klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

De werkbonnen kunt U eventueel opslaan als PDF bestand voor Uw administratie.

Dit  rekenmodel  kost 49.50 euro  meer info via mailcontact.

Meer Roosters op deze website vindt U hier:

 

.