verhuur steigers

 

Verhuur steigers.

Verhuur steigers ondergebracht in Ms Excel Tabel. Voor de verhuur van steigers is een werkmap aangemaakt met een aantal tabbladen die onderling met elkaar zijn verbonden.  Voor de voorraad is er een tabel Steigeronderdelen deze lijst in gekoppeld aan de tabel Steigeropbouw. De tabel steiger opbouw is een invulformulier waarmee U een door de klant gewenste steiger samenstelt. Deze steiger krijgt een nummer en wordt vervolgens op de tabel voorraad geplaatst. Het steigeropbouw formulier kunt U vervolgens gebruiken als magazijn- en transport bon. Hier onder vindt U de 3 tabellen.

steiger onderdelen tabel.

Alle losse onderdelen hebben een uniek ID nummer, dit nummer wordt gebruikt in de tabel steigeropbouw.

Steigeropbouw tabel (in gebruik als invulformulier)

Met behulp het steigeropbouw formulier stelt U de gewenst steiger samen. Linksboven geeft U de steiger zijn uniek nummer waarmee U hem op de voorraadlijst plaatst. In het rechter gedeelte kunt U nog het klant ID nummer kwijt de naam van de klant wordt dan automatisch opgehaald uit het klantenbestand. Voor het transport gereedmaken vindt U middenboven nog het totaal aantal onderdelen.

De Tabel voorraad:

 Op de voorraadlijst plaatst U alle complete steigers tevens vermeld U de huurprijs per dag en per week.

Klantenbestand:

 

 Als je midden in boven op het kruisje klikt worden de verborgen kolommen zichtbaar met meerdere gegevens zoals: adres, postcode, woonplaats en bankrelatie.

Alle verhuur transacties worden geplaatst op het tabblad boekingen. Hieronder vindt U een 2 tal; schermafdrukken van het tabblad boekingen.

Tabblad Boekingen (linkerzijde.)

In kolommen B/C vult U de begin- en einddatum van de verhuurperiode in. In kolom D worden het aantal dagen uitgerekend. (deze kolom wordt verborgen) In Cel E2 vult U het nummer in waarmee U dit rekenmodel wilt starten, het verhuurnummer vindt U terug op de factuur. Door het relatienummer in te vullen worden kolommen G-H-I-J automatisch ingevuld. De geel gekleurde regels boven in het rekenmodel worden dichtgevouwen.

Tabblad Boekingen (rechterzijde)

Het aantal dagen uitgerekend in kolom D worden in de kolommen K t/m Q gesplitst naar weken en dagen. In kolom R plaats U het ID nummer van de betreffende steiger. De de laatste kolommen wordt de verhuurprijs voor U uitgerekend.

de factuur. (bovenste gedeelte)

Door het relatienummer in te vullen worden het adresvelden  ingevuld. Tevens worden de begin- einddatum van de verhuur opgehaald. Volgens de boekingslijst heeft deze klant 2 steigers gehuurd. verhuurnummer 20124001 artikel nr 1 en verhuurnummer 20124002 artikel nummer 3. door het invullen van de verhuurnummers worden de artikelnummers, aantal stuks,omschrijving en de prijzen opgehaald.

Dit rekenmodel steiger verhuur is maatwerk.  De kosten zijn 65 euro . Voor meer info: stuur een mailtje via deze link

Meer voorbeelden verhuurbeheer vindt U hier:

https://excel-spreadsheet.nl/verhuurbeheer-met-excel/

======================================================================

Sjablonen en templates in MS Excel  een uitleg met scherm voorbeelden

Van dit rekenmodel moet de steiger opbouwtabel en de factuur als sjabloon worden weggeschreven. Immers U heeft voor iedere boeking een  blanco steigeropbouw formulier en een factuur nodig die ook nog gekoppeld moeten blijven met het verhuurrekenmodel.

Mocht U niet bekend zijn met het aanmaken van sjablonen. Volg dan nog de uitleg hieronder.

Hieronder volgt de uitleg hoe U van de beiden tabbladen een gekoppeld sjabloon maakt en hoe U een en ander op Uw PC bewaard. Als U de schermafdrukken volgt kan er niets fout gaan.

Geef het rekenmodel steigerverhuur een definitieve plaats op Uw Computer. Als voorbeeld heb ik zelf een map gemaakt: Genaamd STEIGERVERHUUR:

In deze map plaats ik het rekenmodel steigerverhuur. Tevens maak ik een map aan voor de facturen en de steiger opbouwformulieren. Ook maak ik een reservebestand aan.

Omdat we straks alleen lege formulieren willen hebben maken we het formulier eerst leeg

In onderstaande scherm voorbeelden wordt het maken van kopieën uitgelegd:

 

rechtsklik met de muis op het tabblad STEIGEROPBOUW U krijgt nu bovenstaand schermafdruk. Selecteer blad verplaatsen of kopiëren. Hierna krijgt U onderstaand schermafdruk:

Plaats een V in het vakje kopie maken. In het bovenste gedeelte klikt U op nieuwe map en U geeft een OK. Er opent zich nu een nieuwe werkmap met alleen het steiger opbouw formulier. U ziet hier beneden een afbeelding:

Bovenstaand formulier is gekoppeld aan het rekenmodel waarvan wij hem zojuist hebben gekopieerd. Hier onder ziet U een voorbeeld van verwijzing naar het rekenblad Steigerverhuur XLS

Om deze koppeling in stand te houden en steeds een blanco formulier te krijgen gaan we hem nu opslaan als sjabloon:

 

Het zojuist gemaakte formulier opbouw steiger gaan we nu opslaan: Selecteer Opslaan als U krijgt nu bovenstaand scherm te zien. De naam van het bestand staat al ingevuld U kunt het hier ook anders benoemen. Achter Opslaan als ziet U staan Excel-werkmap en uiterst rechts ziet U een klein driehoekje. Als je hier op klikt kunt je het bestandstype veranderen. Zie hier onder:

 

U klikt hierboven op de regel Excel sjabloon, Ms Excel slaat het bestand nu op als sjabloon in een map genaamd mijn sjablonen. Als U het sjabloon nodig heeft opent U Excel en klikt linksboven op nieuw, U krijgt dan onderstaand scherm.

 

Op het scherm hieronder: Linksboven zie je, je persoonlijke map: mijn sjablonen staan

 

 

als U daar op klikt krijgt U een schermpje waar al je gemaakte sjablonen staan. Zie hieronder

 

In de map STEIGERVERHUUR heb je een map voor facturen en een map voor steiger opbouw formulieren. Ingevulde sjablonen sla je op in deze mappen.

Ik heb als voorbeeld het steiger opbouwformulier als sjabloon voor je aangemaakt. Nu rest nog het formulier factuur. Succes.

x