verplaatsen en of kopieren van excelwerkbladen

 

Verplaatsen en of kopiëren van Excel werkbladen.

Verplaatsen en of kopiëren van Excel werkbladen: Het komt voor dat U een Excel werkmap heeft met verschillende werkbladen. U wilt bladen er uithalen en elders gebruiken, of U wilt 2 werkmappen samenvoegen. Als U de werkmap op een vaste plaats op Uw harde schijf zet kunt U formulieren uit de werkmap kopiëren en/of verplaatsen en als sjablonen gebruiken waarbij de koppelingen blijven bestaan.

Als voorbeeld vindt U hieronder een bezoekerslijst en een sleutelregistratielijst die we willen samenvoegen in 1 werkmap:

bezoekers registratie

Deze beiden rekenmodellen vindt U terug op de webpagina sjablonen en templates.

 

Werkwijze voor het samenvoegen van deze 2 lossen bestanden. Dient U beiden bladen te openen en 1 zet U onder in het klein weg. Rechts klik op het tabblad sleutelregistratie, U krijgt dan onderstaande keuzelijst. U kunt hier een leegblad invoeren, een blad verwijderen, verplaatsen of kopiëren, kleur van het tabblad instellen.

Wij kiezen hier voor verplaatsen of kopiëren

Zodra U de regel verplaatsen of kopiëren selecteert krijgt U onderstaand schema.

In het bovenste keuze schermpje kunt U met behulp van de pijltjes toets het blad selecteren waar in U wilt kopiëren. In het onderste gedeelte kunt U nog opgeven waar U het blad geplaatst wilt hebben. We kiezen hier voor het blad Trica in te voeren. Vergeet niet een V te plaatsen in het vakje kopie maken

Vervolgens vindt U het resultaat hieronder.

———————————————————————————

x