voorraadbeheer, verkoop reguliere- en margehandel

Voorraadbeheer, verkoop reguliere en margehandel

Dit rekenmodel bestaat uit de volgende tabbladen die onderling aan elkaar zijn verbonden:

Hoofdbestand. Mutaties. Artikelgroepen. Klantenlijst. Leveranciersbestand Logboek en Factuur.

Hoofdbestand:

Het linker gedeelte: Alle goederen waarvan U de voorraad wilt beheren plaatst U in het hoofdbestand. Als U de aantallen voorraad per artikel heeft vermeld, heeft U direct/dagelijks inzicht de inkoopwaarde van de voorraad. In de btw kolom vermeld U het % btw of U geeft met een M aan dat het een marge artikel betreft. Kolom D en de kolommen L M en N zijn berekende kolommen die worden dicht geschoven.

hfdbestandlinks
klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Het rechter gedeelte: is bestemd voor het voorraadbeheer. In kolom R neemt U de voorraad op. Naleveringen van regulieren artikelen vermeld U op het mutatiebestand en worden bijgeschreven via kolom S. Alle uitgaande mutatie zijn gekoppeld aan kolom U

hfdbestandrechts
klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Het tabblad Mutaties:

Alle boekingen in het mutatiebestand worden automatisch voorzien van een boekingsnummer, dit nummer wordt op de factuur gebruikt. Op dit tabblad gebruikt U alleen de licht gekleurde kolommen. De kolom soort Mutaties zorgt ervoor dat de goederen bij- of afgeschreven worden.  Bijzonderheden over ene bepaald artikel vermeld U in het logboek, in de achterste kolom vermeld U het logboek nummer

marge21voorr mutaties
klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

De factuur:

In het bovenste deel van de factuur wordt door het invullen van het eerste boekingsnummer de adresgegevens van de klant ingevuld (hij moet natuurlijk wel op de klanten lijst staan) Bij ieder artikel wordt berekend of het wel of niet ene marge artikel is. Bij marge artikelen wordt dat rechts in de kantlijn vermeld. Eventuele aanpassingen van de btw verricht U in de blauwe regel rechts.

factuur boven
klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Het onderste gedeelte van de factuur: Van het totaal bedrag wordt onderaan eerst het bedrag aan marge goederen afgetrokken. Van het rest bedrag wordt de btw berekend.

factuur onder
klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

i.v.m de complexe berekeningen in dit rekenmodel wordt het geleverd met cel bescherming d.w.z. U kunt geen formules beschadigen.

Bestelcode Voorraadbeheer /margehandel kosten zijn 95,00 euro Meer info via de contact pagina.

 

 

x