Werkblad Kopiëren, verplaatsen en koppelingen verbreken

 

Werkblad kopiëren, verplaatsen en koppelingen verbreken.

 

Soms komt het voor dat U een kopie van een werkblad wilt maken om te mailen om of er een pdf bestandje van te maken. In onderstaand voorbeeld is een kasboek, waarvan maandelijks een kopie ter controle en voor de btw afgifte wordt gemaild naar de boekhouder. punt voor punt leg ik U hier uit welke handelingen U moet verrichten.

 

rechtsklik met de muis op het tabblad kasboek. en kies voor blad verplaatsen of kopiëren

verplaats1U krijgt nu onderstaand keuzescherm. Plaats een V bij kopie maken (niet vergeten anders wordt je bestand alleen verplaatst) en kies voor nieuwe map en klik op OKÉ

verplaats2Zie het tabblad kasboek zit hier nog tussen de andere tabbladen.

verplaats3Als U op OKÉ hebt geklikt zie je dat het kasboek in de nieuwe Excel werkmap zit

verplaats4U heeft het vast wel eens gezien U opent een Excel map van iemand anders waarbij Excel vraagt of hij de koppelingen moet bijwerken. Dat willen wij natuurlijk niet. In het kasboek zitten koppelingen naar andere tabbladen. Deze kopie wordt naar de boekhouder gezonden en is het belangrijk dat de koppelingen worden verbroken. Na in Uw Excel programma naar het menu Gegevens, daar ziet U het menu koppelingen bewerken. Klik daar eens op:

verplaats5U krijgt nu onderstaand keuzescherm, kies voor koppelingen verbreken.

verplaats6U krijgt nu onderstaande waarschuwing. Klik op koppelingen verbreken in de waarschuwing.

verplaats7U kunt het menu koppelingen bewerken verlaten door op sluiten te klikken.

verplaats8

U kunt nu Uw werk opslaan en er eventueel ook nog een pdf-je van maken, dan kan er niemand nog wat aan veranderen. Hoe: opslaan als en kies bij de bestandsindeling voor PDF.

 

x